Advarer mot nikabforbud

– Jeg mener vi politikere ikke bør blande oss bort i hva folk skal ha på seg. Jeg ser at debatten som raser i Norge nå er preget av følelser, og det ser ut som om vi går i retning av et populistisk forbud. Jeg ber Arbeiderpartiet tenke seg nøye om: Er det virkelig politikeres oppgave å regulere folks klesplagg, sier den profilerte Venstre-politikeren til VG.

Raja, som selv er muslim, legger imidlertid ikke skjul på at han er lite begeistret for klesplaggene.

– Jeg kan godt være ærlig om mine følelser når jeg ser kvinner i burka og nikab: Ofte føler jeg synd på dem og jeg blir også flau på vegne av muslimene. Jeg har faktisk også kjent på følelse av vemmelse, sier han.

Regjeringen har sagt nei til et nasjonalt nikab-forbud i skolen, til tross for at Frp er for. Arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre har sagt at han ikke avviser et slikt forslag. (©NTB)