Listhaug nekter å dempe seg

Tidligere mangeårig Oslo-ordfører Fabian Stang startet onsdag i sin nye jobb som statssekretær for Sylvi Listhaug. Stang har ved flere anledninger uttalt for at ordbruken og retorikken må bli mer saklig og dempet på feltet, mens Listhaug jevnlig har fått kritikk for å være splittende med sine utspill på feltet.

Til NRK forrige uke uttalte Stang at han håpet å kunne «kjærlig veilede» Listhaug i retorikken fremover. Listhaug avviser at Fabian vil kunne klare å «dempe henne» da de to møtte pressen onsdag.

– Nei, jeg kommer til å snakke slik jeg alltid har snakket. Jeg har fått kritikk fra veldig mange, det lever jeg veldig godt med, og jeg er helt sikker på at vi to kommer til å samarbeide veldig godt og finne tonen fremover, sa Listhaug.

Stang sier han vil jobbe for å få en mer saklig debatt på innvandringsfeltet.

– På alle andre områder klarer vi å ha en saklig debatt, men på dette feltet renner det over med stygge ord fra alle sider. Vi må kunne snakke om innvandring og integrering uten å bli beskyldt for å være rasister og fascister. Det må gå an å være saklig uenige. Jeg har fått så mange meldinger og twittere som gjør meg helt svimmel allerede før jeg begynte i denne jobben, så hva statsråden har stått i, kan man bare lure på, sier Stang.