Nytt NM-gull til Lundanes

Halden SK-løper Lundanes tok gullet over fire minutter foran Bjørn Ekeberg fra IL Tyrving. Carl Godager Kaas fra Bækkelagets SK knep bronsen. Sistnevnte var drøyt fem og et halvt minutt bak Lundanes.

– Det gikk litt over stokk og stein, men jeg «dunket på» hele veien. Det var mange poster og litt uryddig terreng, så det var viktig for meg å være offensiv. Det klarte jeg å være, sa Lundanes etter å ha løpt inn til suveren seier fredag kveld.

– Unngikk de store bommene

Kristiansand OK-løper Marianne Andersen vant kvinneklassen. Hun var 25 sekunder foran Halden SKs Ida Marie Næss Bjørgul i mål, mens Maren Jansson Haverstad fra NTNUI (3.57 minutter bak) tok tredjeplassen.

– Jeg unngikk de store bommene. Det er nok derfor jeg vant, men det var ikke noe stort løp av meg, sa Andersen etter å ha løpt inn til NM-gull.