På overtid kunne Rosenborg slippe løs jubelen

Saken oppdateres.

– Det kjennes fantastisk godt. Det er en kontrollert kamp fra vår side. Men jeg fikk nok flere grå hår på slutten fordi jeg mener vi burde avgjort dette tidligere, sier Rosenborg-trern Kåre Ingebrigtsen til NRK og smiler.

Skjelvik

MÅLSCORER: Rosenborgs Jørgen Skjelvik.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Ett mål i hver omgang var nok til å sende trønderne til cupfinalen på Ullevaal for andre året på rad.

– Det er den desidert største enkeltkampen i Norge. Det er kampen absolutt alle fotballspillere har lyst til å spille. Jeg priser meg lykkelig at jeg får lov til å gjøre det igjen. Det gleder jeg meg utrolig mye til, seier Pål André Helland, som mener trønderne hadde full kontroll på kampen.

– Glimt hadde ikke de store sjansene så vi burde avgjort dette tidligere. Men litt valuta for pengene må publikum få, fortsetter landslagsspilleren.

Fredrik Midtsjø fikk kreditert Rosenborgs første målet, men er usikker om han var bort i ballen på innlegget fra Christian Gytkjær.

– Jeg er ikke sikker på om jeg er bort i ballen, men jeg kan godt ta målet, det er helt greit, sier Midtsjø til NRK.

Fortjent seier

Og da Glimt presset på for utlikning la Jørgen Skjelvik på til 2-0 to minutt på overtid.

Nå er trønderne klare for cupfest i Oslo.

– Trønderne er glade i cupfinalen, og vi håper å fylle opp Ullevaal. Vi håper å få med oss cupgullet også. Vi er gode til å lage fest i trøndelag, sier Ingebrigtsen.

Hans kollega hos Bodø/Glimt var naturlig nok mer avdempet.

– Det er surt selvfølgelig fordi vi henger jo med, og det er en åpen kamp fram til de scorer det andre målet. Men de er hakket hvassere enn oss, og fortjener å komme til cupfinalen, sier Glimt-trener Aasmund Bjørkan til NRK: