Sliter med å hoppe stabilt godt

Sist sesong var 28-åringen to ganger på pallen i verdenscupen. Han var lenge inne blant topp ti i verdenscupen, men endte på 12. plass i sammendraget etter en svak avslutning.

Ingen oppløftende sommer

Etter tredjeplassen i Vikersund, klarte Stjernen bare en gang å være blant de ti beste i et enkeltrenn.

– Jeg håper å ta steg, slik at jeg kan kjempe topp fem. Men resultatene i sommer har kanskje ikke vært oppløftende. Jeg har som mål å komme bra i gang denne sesongen og være så stabil som jeg klarte i fjor. Da er det lite som skiller topp fem fra topp ti, sier Stjernen.

– Det er teknikken i tilløpet, balanseringen og satsen som må på plass. Det har vært litt for ustabilt til å være på pallen og vinne renn. Jeg har prøvd å rette på det i sommer, men effekten er ikke helt der, sier trønderen.

Både i Lillehammer og Vikersund tok Stjernen tredjeplass sist sesong. Det viser at sønnen til Hroar Stjernen, som vant et renn i den tysk-østerrikske hoppuka i 1985 (Bischofshofen), er helt der oppe på gode dager.

– Utfordringen er å bli stabil på det jeg må bli nok på for å kunne henge med de beste, medgir Stjernen.

Vrient å velge

Høydepunktene står i kø denne sesongen.

– Det er vanskelig å velge, for det er tradisjonell hoppuke, norsk hoppuke og VM. Skal jeg velge, er det VM i Lahti eller den første utgaven av den norske hoppuka, sier Stjernen.

Den norske hoppuka blir lukrativ for hopperne. Det er allerede klart at det blir spyttet inn en tilleggspott på rundt 1 million kroner til de tre beste utøverne i det som blir tidenes tøffeste hoppkonkurranse.

– Veldig spennende

– Jeg vet ikke helt hvordan den norske hoppuka blir, men det ser veldig spennende ut. Det kan også bli litt i banken, så sånn sett bør jeg kanskje velge Raw Air, sier Sprova-hopperen.

Han tror ikke de ofte vanskelige og ujevne vindforholdene i Lahti skal påvirke for mye under ski-VM.

– Jeg tror jeg skal kunne fly bra i den store bakken. Det verste som skjer er at det blir litt bingo, men jeg tror ikke det blir andre hoppere som gjør det bra i VM enn som preger rennene før og etter verdensmesterskapet, for å si det sånn, sier Stjernen.